Stamceldag Villa Medigrun

150 miljoen 'vernieuwde' stamcellen!! Alicia had redelijk geslapen en ‪om 10.15 ‬vertrokken we naar de kliniek waar ze de operatie zouden doen. Het was een uurtje rijden van ons verblijf. Natuurlijk ging het ook nog flink sneeuwen onderweg maar we waren ruim op tijd. Het was wel even zoeken naar het juiste gebouw maar toen we dat eenmaal gevonden hadden vonden we Elke, die ons helpt met alles en Robert die ook de stamceldag heeft. Alicia kon lekker op een bed liggen. Na een half uurtje kwam de verpleegster wat vragen stellen en daarna kwam de anesthesioloog nog het formulier doornemen wat we van tevoren in moesten vullen. Alicia mocht eerst, dat hadden we gevraagd en dat was geen probleem. Alicia was eigenlijk heel relaxed. Ze zei, ik zie het allemaal wel. Goede instelling dus 👍🏼 De verpleegster kwam ons halen en we gingen naar een omkleed kamertje waar ze een hip operatie blousje aan moest 👚 Je kent het wel zo’n blousje waar de achter kant van open bleef. Toen ze klaar was mocht ze mee. Ik mocht niet meer mee dus ze moest het nu even alleen doen. Ik hoorde van Alicia dat de verpleegster heel erg lief was en hielp met alles. Dit volgende stukje heeft Alicia geschreven omdat zij het het beste kan vertellen: De hele nacht en ochtend was ik niet zenuwachtig. Ik probeerde er ook niet teveel aan te denken en wilde ook zo weinig mogelijk weten. Ik was blij toen we eindelijk in de kliniek waren. Van tevoren vroegen we nog of ik iets tegen mogelijke misselijkheid van de narcose kon krijgen en gelukkig kon dat. Het moment dat ik alleen was en de operatiekamer in kwam raakte ik wel een beetje in paniek. Ik ben nog nooit geopereerd dus was het eng om zo'n kamer met allemaal apparaten te zien. Ik moest op het bed gaan liggen en er werd een infuus aangelegd. Ik was best in paniek en de lieve verpleegkundige, die eerder ook bij me was geweest, zag dit. Ze kwam naast me staan, wreef over mijn buik en bleef tegen me praten om me rustig te krijgen tot ik in slaap viel. Dat was echt heel fijn. Ik merkte niet eens dat ik in slaap viel! Het volgende moment werd ik ineens wakker. Ik keek op de klok en het was bijna kwart over 1. Er werd aan me gevraagd hoe ik me voelde. Ik had erg veel pijn en kreeg 2 verschillende pijnstillers. Deze hielpen alleen niet zoveel. Ook was ik best slaperig, een beetje dizzy en mijn armen en benen voelden slap. Ik heb die een paar uur lang niet veel kunnen gebruiken. Maar goed. Ik was blij dat dat eindelijk voorbij was! Carolien: Het was 12.25 toen ze weg ging. De operatie zou zo'n 20 min duren. Pffff, wat duurt wachten toch lang. Terwijl ze sliep werden er miljoenen stamcelvechters geoogst. 13.10 de anesthesioloog kwam zeggen dat alles goed was en dat ze al wat wakker was. Dat was fijn om te horen. Ze heeft nog een hele tijd in de uitslaapkamer gelegen. Na een tijdje kwam ook Robert de andere patiënt erbij en vroegen ze aan elkaar hoe het ging. 14.30 eindelijk kwamen ze haar terug brengen. Alles was goed, maar veel pijn en ze was heel zwak en slaperig. Eerst maar even wat bijkomen. Ze was zo moe en ging even helemaal onder de dekens. Even later wilde ze toch wel even wat eten, ik had een cracker gesmeerd die we van thuis meegenomen hadden. Toen dat op was zijn we ‪om 15.20‬ doorgereden naar de andere kliniek bij dr. Siebenhüner waar ze de stamcellen, die in het lab werden schoongemaakt en gefilterd, terug zullen plaatsen via infuus. Het zou 15 min rijden zijn maar het was zo druk op de weg dat we er 50 min over gedaan hebben. Alicia was normaal al zo moe en nu met die narcose nog moeier. Het was pittig gelijk na de operatie zolang in de auto liggen. Dat was dus even een tegenvallertje. We waren er ‪om 16.10‬. Ze moest eerst op de bemer-mat maar dat duurde maar 8 min. Daarna naar een kamer voor haar alleen waar ze lekker op bed kon gaan liggen. Haar zak met beenmergstamcellen met haar naam erop hing al klaar. Het infuus werd aangesloten en daar gingen de goede stamcellen die hun werk moeten gaan doen. 150 miljoen stamcellen werden terug geplaatst. Dat was best wel even spannend. Dit zakje met stamcellen zou haar een nieuwe kans op een beter leven moeten geven. Dit was toch wel een mooi en emotioneel moment. Het duurde ruim een uur totdat de zak bijna leeg was maar er zat nog een bodempje in dat niet meer door het infuus wilde. Alicia zei, druk dat even naar beneden. Dus ik mijn best doen en ja hoor, het laatste beetje ging er ook nog door. We willen natuurlijk wel alle stamcellen hebben he?😅 Deze stamcellen zullen de komende 100 dagen gaan vermenigvuldigen en alle slechte cellen het lichaam uitruimen. Het zal met ups en downs gaan omdat het veel energie kost van het lichaam om dit proces te ondergaan. Klachten kunnen verergeren maar klachten kunnen ook verdwijnen. We zijn dus heel benieuwd hoe het de komende maanden zal gaan! Na die 100 dagen zal het ook nog lang duren voordat ze zich beter zal gaan voelen. Stapje voor stapje! ‪Om 18.00 waren we klaar en mochten we naar huis. De paadje richting de auto hadden hele vervelende hobbelige steentjes. Dat deed wel even pijn. Het was nog ruim een uur rijden. Om 19.10 waren we thuis en het was al donker.‬ Alicia had honger dus dat was een goed teken. We hadden nog frietjes die we in de oven deden, die had ze dubbel en dwars verdiend. Haar heup doet nog wel erg veel pijn. Hopen dat ze vanavond goed kan slapen. Wat zijn we super trots op Alicia, ze heeft het zo goed doorstaan allemaal! We zijn iedereen die gedoneerd heeft ontzettend dankbaar. Zonder jullie was dit nooit gelukt! Ook alle lieve berichtjes doen Alicia heel goed. Ze leest ze allemaal! Laat die stammies maar goed z'n werk gaan doen!!💪🏻💪🏻🍀🍀 

150 miljoen stamcellen❤️!

Achter die deur werden de stamcellen geoogst. 

Paps geeft Alicia een crackertje. Te moe om zelf haar armen te gebruiken. 

Op de bemermat

Laat die stammies maar komen!!

Tussendoor even lieve berichtjes lezen❤️

❤️

Alle stammies zitten erin!🍀

Vervelende hobbelige steentjes.. 


Aanbevolen berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op Tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square