Behandeldag 1 Villa Medigrun

De wekker van Alicia ging ‪om 9.00 uur‬, tijd genoeg om op tijd in de kliniek te zijn. Het was 20 min rijden naar de kliniek maar voor Alicia al erg zwaar. Er waren veel bochten en dat kost energie want je moet toch steeds je spieren aanspannen als je door de bocht gaat. Eenmaal aangekomen in de kliniek mocht ze op een bed in een kamer liggen waar de rolluiken dicht konden zodat het lekker donker was. Alicia kon even tot rust komen en we kregen een rondleiding. Het was niet druk in de kliniek dus voor Alicia lekker rustig.

We hebben Natasja en Robin ontmoet die ook uit Nederland komen. Van te voren hebben we veel contact met hun gehad en het was geweldig hun eindelijk in het echt te ontmoeten! Alicia was helemaal niet zenuwachtig omdat ze al wist hoe het allemaal een beetje ging. Het was dus heel fijn dat we al heel veel informatie van Natasja en Robin hebben gehad. 💚

Alicia kreeg eerst een heel vies groen drankje, artemisia met DMSO die ze elke dag moet drinken. Als Alicia iets vies moet drinken doet ze dat met een rietje en houdt ze haar neus dicht, dan gaat het prima. Gelukkig had ik rietjes meegenomen maar helaas mag ze dat drankje niet drinken met een plastic rietje. Ze hebben in de kliniek glazen rietjes maar die waren op en komen morgen binnen. Wat een geluk, vandaag geen vies groen drankje. Ook kreeg ze een lever ondersteunend drankje wat niet vies was en standaard ondersteunende capsules.

Ondertussen had Patrick het dekmatras uit de auto gehaald want het bed was wel erg hard. Later zei Alicia, het lijkt net of ik in mijn eigen kamer lig. Het is donker, het is stil en ik lig lekker. Fijn dat ze een thuis gevoel heeft. Ze wordt goed verzorgd en ze zijn allemaal heel erg lief en behulpzaam. Er worden verse smooties gemaakt, ook voor ons en er is koffie ☕ook heel belangrijk.

Er werden bij Alicia 6 buisjes bloed afgenomen. Deze worden in een extern lab onderzocht. De uitslagen zullen de komende dagen binnen druppelen. We hebben ook testjes meegekregen voor urine en ontlasting om mee te nemen voor onderzoek.

Alicia kreeg een infuus met Alkaline, om je nieren te beschermen en je zuurgraad naar beneden te halen en een pijnstiller. Daarna nog een infuus met vitamines en mineralen.

Als laatste kreeg ze een thymusinjectie, de 3 weken dat je daar bent krijg je die dagelijks. Deze zullen je immuunsysteem gaan herstellen en er tegelijk voor zorgen dat er extra beenmergstamcellen aangemaakt worden. Wat een gemene injectie is dat zeg!

Om half 4 waren we klaar en zijn we naar “huis” oftewel ons verblijf gegaan. Wat is Alicia moe maar ze heeft de eerste dag goed doorstaan. Ze voelt zich niet veel slechter dan normaal, maar dit was natuurlijk nog een 'makkelijk' dagje zonder zware infusen.

Wat zijn we trots op haar 💚🍀

Alicia in haar privé behandelkamer

Alicia met infuus

#VillaMedigrun #Alicia #1stebehandeldag

Aanbevolen berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op Tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square