Waarom deze behandeling?

Omdat Alicia ernstig ziek is en wij niets liever willen dan zorgen dat zij geneest. En dan lijkt er inderdaad goede hoop op (vrijwel) volledig herstel te zijn. Wat we maar konden vinden, hebben we gelezen over die relatief nieuwe behandeling in Duitsland die ondere andere bij de kliniek 'Infusio' wordt gedaan. Er wordt door de artsen een totaal behandeling gedaan, waarvan stamceltherapie een onderdeel is. Deze behandeling pakt de bron aan, in plaats van de symptomen te bestrijden.

Symptoombestrijding

 

In Nederland richten de meeste behandelingen voor de ziekte van Lyme zich op symptoombestrijding. Zo heeft een antibioticakuur voor de meeste patiënten op korte termijn een positief effect, maar je kunt hiermee niet genezen. De oorzaak van alle symptomen blijft bestaan en kan ieder moment weer opspelen.

 

Herstel van het immuunsysteem

 

Deze relatief nieuwe behandeling richt zich juist wel op de oorzaak: een kapot immuunsysteem. De behandeling focust zich op het herstellen van het immuunsysteem. Een gezond immuunsysteem kan er immers zelf voor zorgen dat slechte bacteriën en parasieten uit het lichaam worden verwijderd.

Alicia’s immuunsysteem is inmiddels ernstig verzwakt en functioneert nauwelijks meer. Als Alicia geen passende behandeling krijgt, zullen de bacteriën haar lichaam steeds verder verwoesten  - tot het levensbedreigende vormen aanneemt. Helaas wachten veel Lyme-patiënten dat moment niet af en kiezen ervoor niet langer te willen leven, vanwege hun uitzichtloze situatie. Dat gevaar dreigt eveneens voor Alicia.

Een slagingspercentage van 85%

Het slagingspercentage van deze behandeling is 85%. Ongeveer 10% van de patiënten geneest niet volledig, maar knapt wel behoorlijk op. Hierdoor kan ook deze groep patiënten 'veel' beter functioneren en pakt hun normale leven 'grotendeels' weer op. Van de overige 5% zijn geen gegevens bekend daar er na de behandeling geen feedback komt; bij deze groep kunnen de resultaten dus zowel positief als negatief zijn.

Alicia wil graag als laatste redmiddel deze behandeling ondergaan, daar dat een kans van 95% op een beter leven oplevert. Ze wil daar voor de volle 100% voor gaan. Natuurlijk staan wij achter haar en zullen er alles aan doen om Alicia een normaal leven terug te geven. Wil jij ons alsjeblieft helpen?

Een integrale aanpak

 

De behandeling heeft een integrale aanpak, die zich richt op verschillende belangrijke lichaamsprocessen. De aanpak is ingedeeld in vijf onderdelen:

 

1. Het immuunsysteem in balans (Immune Modulation)


Een goed functionerend immuunsysteem is de basis om gezond te kunnen zijn. De focus bij ‘Immune Modulation’ ligt op het in balans krijgen van het immuunsysteem, zodat dit systeem weer werkt zoals het hoort.

 

2. Mineralen en vitamines (Substition)
 

Iedere patiënt krijgt orthomoleculaire medicijnen voorgeschreven. De dosering is aangepast aan zijn of haar specifieke situatie. Deze medicijnen bevatten essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren, welke bij de meeste chronisch zieke patiënten niet meer voldoende aanwezig zijn. Het toedienen van de vitaminen en mineralen heeft vaak een direct positief effect op het immuunsysteem en de stofwisseling.

 

3. Ontgifting (Detoxification)


Voor een optimaal resultaat van de behandeling moet het lichaam van de patiënt zoveel mogelijk vrij zijn van gifstoffen. Dit onderdeel staat dan ook voor ontgiften, ofwel de gifstoffen zoveel mogelijk uit het lichaam verwijderen.

 

4. Ziekte-specifieke behandeling (Disease-Specific Treatment)


De behandeling bij Infusio is van toepassing op meerdere chronische ziekten, waaronder Lyme. Een deel van de behandeling is toepasbaar op alle patiënten, alhoewel de behandeling altijd wordt aangepast aan de persoonlijke situatie van de patiënt. Het “algemene” onderdeel wordt aangevuld met behandelingen die zich specifiek richten op de desbetreffende ziekte, zoals de chronische ziekte van Lyme.

 

5. Kuur voor ‘mind & body’ (Mind-body Medicine)


Naast de lichamelijke klachten en de behandeling hiervan is er ook veel aandacht voor het geestelijke gedeelte van ziek zijn. Patiënten leren hoe ze moeten omgaan met stress en hoe ze hun levensstijl het beste inrichten.

Stamceltherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is stamceltherapie, waarbij gezonde cellen van de patiënt worden gebruikt om andere, beschadigde biologische structuren in het lichaam te repareren en/of te vervangen. Er zijn een aantal manieren om stamcellen te oogsten. Uit bloed (Bloed stamcellen), uit vetweefsel (Vetweefsel stamcellen) en uit beenmerg (Beenmerg stamcellen).  Voor Lyme patienten geven de bloed en beenmerg stamcellen de beste resultaten. De stamcellen worden bij de Lyme patient zelf geoogst. Na een specifieke behandeling worden deze via een infuus weer teruggeplaatst bij de patiënt.

​Het ontstaan van Infusio

De 'Infusio' kliniek is zo’n zeven jaar geleden opgericht door de arts Phil Batiade. Als eerste is hij begonnen met het gebruiken van stamcellen om de ziekte van Lyme te genezen. De periode is nog te kort om wetenschappelijk bewijs op te leveren voor de effecten op lange termijn. De resultaten op korte en middellange termijn zijn echter veelbelovend. Wil je meer weten over het gedachtegoed van Phil Batiade (oprichter van Infusio) en deze nieuwe behandeling? In het filmpje hieronder legt hij dit zelf perfect uit! Ook kun je een kijkje nemen op www.infusio.org voor nog meer informatie over de ziekte van Lyme en de behandeling er van. Voor een indicatie van de kosten voor deze behandeling klik hier.

Wil je Alicia helpen haar leven terug te krijgen en een donatie doen klik dan hier?